На Одещині можливі нові відключення світла: подробиці

Скільки триватимуть такі відключення передбачити неможливо

Ситуація в енергосистемі України складна, тож можливі нові відключення. Вони можуть бути як екстреними, так і стабілізаційними.

Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі.

Чим вони відрізняються?

Стабілізаційні відключення проводять відповідно до графіків і тільки в разі дефіциту електроенергії в енергосистемі. Об’єм електроенергії, яку потрібно зекономити в регіоні, визначений заздалегідь. Такі відключення тривають близько 4 годин (± 30 хвилин для переключення клієнтів), після чого вмикається інша група. 

Екстрені відключення вводяться, коли треба збалансувати енергосистему в певний конкретний момент на велику потужність. Об’єм електроенергії, яку потрібно зекономити в регіоні, невідомий заздалегідь. Скільки триватимуть такі відключення і коли саме будуть введені, передбачити неможливо. 

Після команди НЕК Укренерго диспетчери мають не більше 10 хвилин, щоб оперативно виконати вимкнення, інакше може статись велика аварія в енергосистемі. Як тільки необхідність в додатковому обмеженні закінчується (знижується споживання або зростає виробництво електроенергії) екстрені відключення скасовуються, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, 15 травня, деякі мешканці Одеси залишилися без електропостачання до вечора через проведення ремонтних робіт енергетиками.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися