Гінекологічний огляд на Одещині: де пройти обстеження безплатно

З осені в Одеській області працює проєкт безбар’єрного доступу в гінекологічні кабінети

У медичних закладах Одеси, починаючи з осені, стало можливим отримати безбар’єрний доступ до гінекологічних кабінетів. За період з моменту їх запровадження було обстежено 1144 жінки.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла, заступниця директорки Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА, Анжела Попадюк.

У кабінеті на базі лікарні міста Доброслав було прийнято 260 жінок, з них жінок з інвалідністю 28, жінок ВПО – 42. У багатопрофільній лікарні міста Біляївка медики прийняли 70 жінок, з них 27 з обмеженими можливостями. У Саратській центральній лікарні 239 жінок. В Ізмаїльській міській центральній лікарні 270 жінок. У пологовому будинку №7 було обстежено 305 жінок, – розповіла Анжела Попадюк.

Також, вона підкреслила, що гінекологічні кабінети безбар'єрного доступу надаються жінкам і дівчатам у складних життєвих ситуаціях. Це включає внутрішньо переміщених осіб та жінок, постраждалих від насильства під час війни. Важливою особливістю є те, що ці послуги надаються безплатно. Крім гінекологічних обстежень, пацієнтки також можуть отримати додаткову медичну підтримку, включаючи медикаменти та засоби медичного призначення.

Нагадаємо, що за ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Без бар’єрів" прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні. Ця стратегія передбачає забезпечення доступності середовища для осіб з різними видами обмежень та маломобільних груп населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися