На Херсонщину направили гуманітарний вантаж з Одеси: скільки зібрали допомоги

Сили оборони України намагаються допомагати й місцевим жителям лівого берега, який перебуває під окупацією

Спільними зусиллями та у взаємодії з офіцерами цивільно-військового співробітництва регіонального управління Сил територіальної оборони “Південь” доставили гуманітарний вантаж на Херсонщину. За короткий термін небайдужими мешканцями Одещини було зібрано близько 12 тонн необхідної допомоги.

Про це повідомляє Регіональне управління Сил територіальної оборони "Південь" ЗС України.

Серед зібраної допомоги є продукти харчування, засоби особистої гігієни, різноманітний одяг, тощо. Одесити докладають безліч зусиль, щоб допомогти здолати страшні наслідки техногенної катастрофи, спричиненої окупантом на Херсонщині. 

На Херсонщині ситуація залишається дуже складною, в тому числі та з питною водою. Одеса своєю чергою  продовжує надавати оперативну допомогу регіону. Було направлено екіпажі з двома помпами для відкачування води. Також до громад, які має проблеми з водопостачанням, було відправлено кілька фур з питною водою..

Підрив дамби

На світанку 6 червня стало відомо про часткове руйнування дамби Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві дамби російські окупаційні сили, які захопили і контролюють гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року. Зона впливу цієї трагедії охоплює щонайменше 5 тис. кв. км, які були затоплені чи осушені.

За підрахунками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив дамби Каховської ГЕС вже становить понад 55 млрд гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися