На Одещині експорт соняшникової олії збільшився в рази: причина

Експорт соняшникової олії лише через порт Рені в 2022 році виріс в 1800 разів

Експорт соняшникової олії лише через порт Рені в 2022 році виріс в 1800 разів - до 508 тис. тонн в 2022 році з 0,28 тис. тонн в 2021 році. В свою чергу, за 4 місяці 2023 року обсяги експорту соняшникової олії через цей порт склали майже 250 тис. тонн, або половину від обсягів попереднього року. Про це повідомив експерт в коментарі виданню "Delo.ua".

"Враховуючи тенденцію розвитку портів, що розташовані на кордонах України, експорт через порти Дунаю буде зростати. На розмінування Чорного моря після закінчення війни підуть роки, це робить неможливим швидке повернення до звичайної діяльності інших портів", - пояснив експерт

Саме тому, компанії шукають альтернативні шляхи експорту, наприклад через порти Дунаю. Він уточнив, що на Дунаї зараз триває активне будівництво логістичних об'єктів, які б могли хеджувати ризики логістики через порти Великої Одеси. Наприклад,   "Маріупольська інвестиційна група" вже будує два склади в Ізмаїлі, загальний об'єм одночасного зберігання яких становитиме 5 тис. тонн. Це збільшить загальні потужності по зберіганню агропродукції на Дунаї до 9 тис. тонн.

В свою чергу, холдинг "Нібулон" хоче перетворити Ізмаїльський термінал на повноцінний елеватор з об'ємами для накопичення зерна.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Арцизький хлібозавод, розташований у Болградському районі Одеської області, закривають на 10 днів. Про це повідомив директор хлібозаводу Олексій Куцарев. Він зазначив, що таке рішення винесли інспектори з Держпроднагляду, повідомивши, що завод має “обурливий санітарний стан”. Закрили підприємство з сьогоднішнього дня, що дуже обурило керівництво.

Джерело: https://delo.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися