На Одещині іноземці проникли до будинку підприємця та вимагали гроші: деталі

За скоєне вони можуть провести за ґратами до п'ятнадцяти років

На Одещині поліцейські затримали групу іноземців за підозрою у скоєні розбійного нападу на підприємця. Відомо, що чоловіки – двоє громадян однієї з країн Азії. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Поліцейські з’ясували, що правопорушники в масках та рукавицях проникли на територію домоволодіння підприємця близько 20-ї години, коли він був один вдома. Зайшли у незачинений будинок і, погрожуючи фізичною розправою, почали вимагати у чоловіка гроші. При собі вони мали хомути, липку стрічку, стартовий пістолет та кухонний ніж, які планували застосовувати під час вчинення розбійного нападу.

У квітні минулого року поліцейські їх вже затримували за розбій на іноземку на промтоварному ринку. Тоді за клопотанням слідчих суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але згодом змінив його на нічний домашній арешт. 

“Речові докази поліцейські вилучили, а правопорушників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, а саме у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, поєднаним з проникненням у житло, вчиненим в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна”, - йдеться в повідомленні поліції.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися