Ракетные удары по архитектуре Одессы: рабочая встреча с представителями ЮНЕСКО

ЮНЕСКО будет проводить комплексную оценку нанесенного ущерба в результате обстрелов Одессы



ЮНЕСКО проводитиме комплексну оцінку завданої шкоди внаслідок обстрілів Одеси


В Одесу на чотири дні приїхала місія ЮНЕСКО. На робочій зустрічі були присутні мер Одеси Геннадій Труханов та голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Вдячний вам за цю зустріч. Одеса — неймовірно гарне місто, і робота зі збереження його краси велася постійно. Сьогодні, через постійні обстріли окупантів, це питання є вкрай актуальним, і ми вдячні за підтримку ЮНЕСКО, — сказав Труханов.

Зазначимо, що ворог завдавав ракетних ударів по Одесі з 19 по 23 липня чотири дні поспіль. У зв'язку з цим, задля документування збитків, до міста прибула місія ЮНЕСКО для проведення комплексної оцінки завданої шкоди. Нагадаємо, що внаслідок останніх ударів ворога постраждали 28 пам’яток архітектури.

Ми будемо продовжувати підтримку та розвивати співробітництво. Зараз це технічна місія, яка працюватиме в Одесі впродовж кількох днів. Попереду багато роботи, — сказала пані К’яра Децці Бардескі, координатор ЮНЕСКО в Києві.

Нагадаємо, що вночі 19 липня ворог здійснив наймасштабніший обстріл Одеси та області за весь час війни. Близько 20 ракет та дрони-камікадзе Shahed атакували Одещину в декілька хвиль. 

Також зазначимо, що вночі 18 липня держава-терорист здійснила черговий підступний обстріл Одеси. Всього спочатку було випущено по півдню України 31 дрон-камікадзе типу Shahed, а потім ворог запустив з акваторії Чорного моря 6 ракет “Калібр” по місту.




Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы первыми узнать о самых важных событиях!


Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите
Поделиться