Георгій Мошковський: «Мені хочеться налагодити зв'язок з одеситами»

Георгій Мошковський: «Мені хочеться налагодити зв'язок з одеситами»

До виборів залишилося всього нічого: не встигнемо озирнутися, а в місцевих радах будуть засідати нові обличчя. Ми зустрілися з кандидатом в депутати від Малиновського району Одеси Георгієм Мошковський, для якого міськрада може стати дебютом у великій політиці.

- Що спонукало вас балотуватися в депутати?

- Депутатство я розглядаю як наступний етап в житті, який необхідно подолати, щоб прийняти на себе серйозну відповідальність, розширити рамки можливостей і втілити намічені цілі. Люблю ставити перед собою цілі, а мета повинна бути практично недосяжною - тоді в житті з'являється сенс.

Ще мені хочеться налагодити зв'язок з одеситами. Зараз є чиновник або депутат, який приймає рішення - і є люди, що в його прийнятті не бере, а бачить вже результат. Ініціатива, як правило, виходить зверху. Для мене ж діалог з жителями - потужний інструмент для розуміння суті проблем, які у них виникають, а також можливість підбору правильних методів їх вирішення. Я відкритий для плідної роботи і націлений на позитивний результат.

У мене є схильність об'єднувати людей навколо себе, і це вміння в нагоді, коли я почав займатися громадською діяльністю.

- Один з ваших пунктів передвиборної програми - це боротьба з наркотиками. Як ви збираєтеся продовжувати цю діяльність уже будучи депутатом?

- З листопада 2018 роки я очолюю організацію "Нарко-стоп". Наркотики - велика проблема для району, в якому живу, і я не зміг пройти повз неї.

Будучи депутатом, я хочу використати всі можливі важелі впливу. Природно, роблячи це виключно в правовому полі: торговці наркотиків заслуговують того, щоб до них застосовувалися радикальні заходи, але люди за останні кілька років втомилися від таких методів. Результату ж ми можемо досягти, тільки об'єднавши зусилля, як громадськості, так і правоохоронної системи, ЗМІ, місцевих жителів і депутатів.

Наприклад, як депутат, я можу організувати встановлення камер у важких районах і тоді правоохоронці вже не скажуть, що вони не бачили того чи іншого епізоду. Тут же нам допоможе "Антикорупційна асамблея", в якій я працюю. Адже корупція сприяють тому, що наркотики спокійно продають на вулицях нашого міста.

- Боротьба з корупцією також є ключовою в вашій програмі.

- Так і є. Коли ти тиснеш на таку гарячу точку, як наркопритон, тобі відразу ж починають дзвонити люди, які зав'язані на цьому "бізнесі". Звичайно, коли у мене буде мандат депутата, зі мною буде вже важче впоратися, тиснути через правоохоронну систему і суди. Звичайно, можуть по-тихому заховати в якомусь шафі, але я цього не боюся: навіщо тоді жити, якщо не ризикувати і всього боятися? Будучи депутатом, у мене з'явиться статус, який буде мені дозволяти максимально голосно говорити про цю проблему. Звичайно, місцевий депутат - це не депутат Верховної Ради, але потрібно починати з малого.

Інтерв'ю з

- Ви також наголошуєте на важливості спорту. Що ви маєте на увазі?

- Спорт - це в першу чергу напрямок. У той час, як ми будемо займатися інфраструктурою, наша молодь повинна знаходити собі заняття, бачити правильний напрямок. Я є засновником організації "Зграя", яка займається як спортивним розвитком молоді, так і культурним. Тобто, це робота з дітьми та молоддю. Молодим потрібно задавати напрямок, незалежно від того, до чого у них є схильність: спорту, медицини, юриспруденції і так далі. Знову ж таки, якщо повернутися до питань про наркотики, то одна справа боротися з ними, а зовсім інше - давати їм альтернативу. На мій погляд, це навіть більш ефективно.

- Які першочергові проблеми потрібно вирішити в Малиновському районі?

- На сьогоднішній день це інфраструктура і комунікації. У місті проявляють активність будівельні компанії, які зводять висотки, а старим фондом ніхто не займається. Малоповерхові будинки, приватний сектор - на них практично ніхто не звертає уваги. Роботи з благоустрою проводяться якраз навколо нових будинків, тому що це дорогі райони, а до старих житлових масивів руки не доходять. Це соціальну несправедливість необхідно виправити. Я сам живу в такому будинку. Одного разу під час сильного вітру переді мною впав карниз. Влуч він в людини, то швидше за все, вбив би на місці. Це лише один з численних прикладів.

Найчастіше бюджетні кошти на благоустрій виділяються в ті райони, де живуть самі депутати і чиновники. До того ж, не забуваємо про корупцію: на жаль, у нас все тримається на "відкатах". Не було б їх, то роботи робилося в два рази більше, і все-таки добралися б як до старого фонду, так і до приватного сектора.

- На ваш погляд, яким повинен бути депутат?

- Депутата повинні бачити, необхідно, щоб він був доступний для людей і їх проблем. Він повинен працювати на місцях, щоб розуміти, з чим має справу. На жаль, багато хто так не поступають - коли ми вибираємо депутата, він забуває, що його найняли на роботу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися