А шо в Одесі по рибі? Відкриваємо секрети виробництва мережі "Обжора"

Риболовля – відмінна можливість відчути мисливський азарт. Ми ставимося до неї, як до хобі або спорту. Але в давнину риболовля, нарівні із збиральництвом і полюванням, була основним способом добування поживи. А зараз достатньо зайти в продуктовий магазин, і ти годувальник!

Наші предки, які рибалили в режимі "виловив-приготував-з'їв", винайшли безліч рибних страв. Наприклад, знамениту козацьку юшку, рибу, запечену на вугіллі, таранку, рибу гарячого і холодного копчення.

Гаряча штучка з ароматом димку

Копчення – одна з найбільш давніх технологій обробки їжі. Її застосовують практично у всіх кухнях світу, і наша країна не виняток. Ті ж українські козаки, мандруючи по річках і морях, запасали для довгих військових походів в'ялену і копчену рибу. А ще – готували під час своїх подорожей морську і річкову рибу гарячого копчення. Рибу повільно запікали, окурюючи димом.

В наші дні апетитна копчена рибка з ароматом димку – справжня гурманська насолода. Хочете побалувати себе смачним рибним різномаїн? Вирушайте на "рибалку" у будь-якій з одеських супермаркетів мережі "Обжора" або загляньте на їх інтернет-магазин. Чому саме сюди? Секрет простий.


Коптись, рибко, велика і маленька!

В мережі "Обжора" є власне мережеве виробництво – кулінарний комплекс, де готують смачну рибу натурального гарячого копчення. Команда мережі супермаркетів "Обжора" зробила все, щоб цей стародавній спосіб приготування був реалізований на практиці в своєму натуральному вигляді.


Тільки риба, сіль і вільхові тирсу. І ніякої хімії: свіжоморожену морську рибу витримують у сольовому водному розчині, а потім коптять протягом 1-3 годин при 80° С. Вільхові тирса – цінна деревина, яка дає ароматний димок без канцерогенів і домішків кіптяви.

Натуральне гаряче копчення риби від "Обжори" відбувається в німецьких печах компанії Rational – європейського лідера з виробництва теплового професійного обладнання для підприємств громадського харчування.

Риба в процесі такого натурального гарячого копчення набуває золотистого відтінку і по-максимуму зберігає свої цінні поживні властивості. Як тільки копчені рибні делікатеси доходять до готовності, вони відразу надходять у продаж.


Таку натуральну рибу гарячого копчення можна їсти практично всім, навіть якщо заборонені традиційні копчення. Вона настільки свіжа, смачна і корисна, що, як повідомили самі працівники мережі "Обжора", - із задоволенням купують таку рибку своїм дітям. По суті, це універсальний делікатес, доступний кожному.

Серед одеситів, що живуть у самого Чорного моря і знають толк в рибі натурального гарячого копчення, особливим попитом користуються скумбрія, ставрида, хек і салака, королівський оселедець, філе оселедця по-норвезьки, а також черевця і хребти лосося.

Експериментуйте з різними смаками і отримуйте гурманську насолоду!

Читайте також