У двох районах Одеської області йдуть у відставку голови РДА

Політолог каже, що ці керівники РДА були призначені минулою владою і таким чином можуть готуватися до виборів

В Одеській області майже одночасно вирішили звільнитися керівники двох райдержадміністрацій (РДА). Так, піти зі своїх постів вирішили голова Арцизької РДА Сергій Парпуланский і його колега з Татарбунарської РДА Руслан Пітак. Про це вони заявили на своїх сторінках в Facebook.

Парпуланский пояснив, що таким чином висловлює незгоду з політикою центральної влади.

"Сьогодні я не згоден з можливим звільненням медичних працівників, я не згоден зі скороченням працівників районних державних адміністрацій (до об'єднання громад), я не згоден з запланованою оптимізацією шкіл. Сьогодні є нові виклики і проблеми в районі, які можна вирішити, перебуваючи тільки в структурі нової вертикалі влади", - говорить чиновник.

Він очолив Арцизску РДА за результатами конкурсу на цю посаду ще у 2015 році, коли губернатором Одеської області був одіозний грузинський реформатор Міхеїл Саакашвілі.

А ось голова Татарбунарської РДА Руслан Пітак причину свого звільнення не назвав, але прямо заявив, що планує брати участь у майбутніх місцевих виборах.

Одеський політолог Ярослав Католик вважає, що чиновники могли піти через те, що не є прихильниками команди нової влади.

"Їх призначила минула влада. Їм з центру говорять, що необхідно звільнити місце, тому що вони в цю систему координат не вписуються, їм не довіряють як "своїм". Відповідно, хочуть поставити своїх людей", - заявив порталу "Коментарі" політолог.

З іншого боку, на думку Католика, таким чином, чиновники починають підготовку до місцевих виборів.

Варто відзначити, що в Одеській області на сьогодні без повноправних керівників залишаються Березівська, Болградска і Овідіопольська райдержадміністрації. Там є лише виконуючі обов'язки голів РДА. А в Окнянскій і Тарутинскій РДА, судячи з усього, немає і таких: на офіційних сайтах адміністрацій значаться лише перші заступники.

Як раніше писав портал "Коментарі", заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк подав у відставку.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися