Глава Єврокомісії засудила обстріл росіянами порту Ізмаїл

23 серпня ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-136

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн рішуче засудила російську атаку безпілотниками по порту Ізмаїл в Україні. Вона наголосила, що РФ відповідатиме за свої воєнні злочини.

Про це повідомила глава Єврокомісії у Твіттері.

Росія навмисно і систематично завдає ударів по цивільній інфраструктурі і знищує тонни зерна, призначеного для харчування всього світу. Ці та інші напади на цивільне населення є воєнними злочинами, за які Росія відповідатиме, - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Зазначимо, сьогодні вночі 23 серпня, ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення. Ворог завдав удару дронами-камікадзе запустивши їх зі східного узбережжя Азовського моря. Загалом над Одещиною було знищено 9 безпілотників. Проте деякі все ж поцілили в зерносховища та виробничо-перевантажувальний комплекс в Подунав'ї. Внаслідок цього в складських приміщеннях виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. За інформацією загиблих та постраждалих немає.

"Коментарі" писали, що поліцейські посилили охорону порядку на Одещині у День Державного Прапора України та День Незалежності України. 23 серпня, та завтра, 24 серпня, вживаються додаткові заходи щодо забезпечення безпеки громадян, нейтралізації деструктивних чинників та попередження провокацій. 



Читайте також