На Одещині оштрафують осіб, які палили суху рослинність спричиняючи пожежі

На порушників очікують штрафи від трьох до шести тисяч гривень

Після проведеного розслідування пожеж, які виникли внаслідок спалювання сухої рослинності в Березівському районі, було прийнято рішення притягнути винних осіб до адміністративної відповідальності. Рятувальники спільно з поліцейськими виявили громадян, які випалювали суху рослинність, нехтуючи попередженнями та заборонами, що призводило до серйозних наслідків.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Одеській області.

У результаті цих порушень було складено 4 протоколи згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до цієї статті, порушники понесуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу на суму від 3060 до 6120 гривень.

Не нехтуйте власною безпекою та безпекою оточуючих. У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером “101”, — йдеться в повідомленні.

З початку літа трапилося близько 200 пожеж, які спричинили знищення понад 50 гектарів землі. Більшість цих загорянь були наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз у раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:  

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках; 

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями; 

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.

Нагадаємо, що вогнеборці Одеської області за останній тиждень 61 раз ліквідовували пожежі сухої рослинності. Загалом вогонь знищив близько 24 ГА української землі.


Читайте також