В Одеській області підсудний погрожував судді вбивством

У Ренійському районі неодноразово судимий чоловік, почувши рішення суду, пригрозив убити суддю

Поліцейські почали кримінальне провадження за фактом погрози щодо судді Ренійського районного суду Одеської області. Про це повідомили в місцевому відділенні поліції.

Так, суддя повідомив правоохоронцям про те, що після оголошення запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 24-річному жителю району, який підозрюється в незаконному заволодінні транспортним засобом, молодик пригрозив йому вбивством.

Раніше чоловік вже був судимий за крадіжки, грабіж і ДТП з тяжкими наслідками і активно залякував постраждалих фізичною розправою.

Місяць тому він незаконно заволодів транспортним засобом свого знайомого з села Орлівка і так само вдався до погроз.

За тиждень до судового засідання слідчі оголосили молодикові про підозру за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України, після чого він переховувався від правоохоронців. Поліцейські розшукали втікача в Одесі і доставили до райсуду, де йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Почувши рішення суду, підозрюваний пригрозив судді вбивством.

"У територіальному відділенні поліції відомості по даному факту внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.377 (Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. Зараз проводяться слідчі дії. Максимальне покарання, яке загрожує хлопцеві, - до восьми років позбавлення волі", - прокоментував начальник Ренійського відділення поліції Микола Піщанський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися