СБУ викрила в Одесі системну корупцію при оформленні документів морякам

В Одесі зловмисники вимагали гроші з моряків за виготовлення сертифікатів, дипломів, паспортів та інших дозвільних документів на вихід в рейс

В Одесі співробітники Служби безпеки України викрили системний корупційний механізм при виготовленні кваліфікаційних документів та посвідчень моряка. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними слідства, незаконну схему організували посадові особи Управління капітана Одеського морського порту, яке входить в Державну службу морського і річкового транспорту України, ряд крюїнгових компаній, що займаються підбором екіпажу для суден, а також працівники спеціалізованих морських тренажерних центрів Одеси.

Гроші зловмисники вимагали за виготовлення сертифікатів, дипломів, паспортів та інших дозвільних документів на вихід в рейс. При цьому деякі моряки не проходили навчання та приступали до служби без необхідних знань і навичок. Вартість таких послуг залежала від виду документа, терміновості його виготовлення і платоспроможності клієнтів.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.368-3 Кримінального кодексу України (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Оперативники вилучили матеріали, які доводять протиправні оборудки, вони будуть долучені до доказової бази розслідування.

Слідство триває.

Читайте також