В Одесі СБУ блокувала роботу мережі call-центрів, які обслуговували російський бізнес

Комерсанти і ІТ-фахівці створили в Одесі п'ять сall-центрів, які забезпечували роботу служби клієнтської підтримки російських компаній

Співробітники Служби безпеки України блокували в Одесі діяльність мережі нелегальних call-центрів, які обслуговували російській бізнес, що фінансував терористичні організації "Л / ДНР". Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Оперативники встановили, що протиправну схему організувала група місцевих жителів, серед яких комерсанти і ІТ-фахівці. П'ять сall-центрів забезпечували роботу служби клієнтської підтримки російських компаній, які, за даними слідства, причетні до фінансування окупаційних адміністрацій в ОРДЛО.

Під час обшуків в приміщеннях call-центрів правоохоронці вилучили електронні та паперові носії інформації, які доводять співпрацю нелегальної структури з країною-агресором.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації). Всіх організаторів схеми встановили, з ними проводять процесуальні дії.

Крім того, співробітники СБУ перевіряють можливу причетність організаторів і працівників мережі call-центрів до сприяння діяльності спецслужб РФ на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також