Жорстоке викрадення та катування: поліція Одеси затримала двох підозрюваних

Одеситів звинувачують у викраденні та катуванні колеги

Двоє одеситів звинувачені у викраденні, позбавленні волі та катуванні свого колеги, намагаючись змусити його зізнатися у крадіжці. Злочинці можуть отримати до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Інцидент стався наприкінці травня у Пересипському районі Одеси. Троє працівників автобази, один із яких втратив кілька сотень доларів, опинилися у конфлікті. 58-річний "постраждалий" підозрював 25-річного колегу у крадіжці, але замість звернення до поліції вирішив діяти самотужки. Змовившись із 33-річним приятелем, він вирішив "вибити" зізнання.

Під приводом вечірнього застілля зловмисники запросили молодика на зустріч біля універсаму на вулиці Хуторській. Під час зустрічі вони силою заштовхали його в автомобіль, відвезли до квартири старшого чоловіка, де прив'язали до батареї та почали бити, вимагаючи зізнання у крадіжці. Внаслідок цього потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження.

Рано вранці, коли зловмисники заснули, жертва змогла розв'язати мотузки і вистрибнула з третього поверху квартири. Падіння призвело до закритих переломів п’яткових кісток, що є ушкодженнями середньої тяжкості.

На вулиці постраждалий звернувся за допомогою до перехожих, які викликали швидку допомогу. Лікарі госпіталізували чоловіка та повідомили поліцію. Поліцейські швидко затримали зловмисників і вилучили мотузку, мобільні телефони та інші докази.

Дочекавшись висновків низки експертиз, провівши інші слідчі заходи та зібравши доказову базу, ми, повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 146 КК України – у викраденні та незаконному позбавленні волі людини, вчиненні за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань потерпілому, а також за ч. 2 ст. 127 цього ж кодексу. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді застави, яку вони вже сплатили. Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років, – розповіла старша слідча відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Олена Сарсакова.

Нагадаємо, прокурорами розкрито та оголошено підозру мешканці Одещини у незаконному переміщенні людей з метою трудової експлуатації. Вона знаходила уразливий стан дівчат та перевозила їх до Румунії.


Читайте також