В Одесу приїхав знаменитий польський композитор

В Одесі вперше прозвучить знаменита симфонія, написана до 3000-річчю Єрусалима

Видатний польський композитор Кшиштоф Пендерецький приїхав в Одесу. Про це повідомили в прес-службі Одеської міськради.

3 грудня на сцені Філармонії музикант, якому нещодавно виповнилося 86 років, вперше в Україні виконає знамениту симфонію №7 "Сім брам Єрусалиму". Одночасно з ним на сцені виступлять народний артист України Хобарт Ерл, Національний одеський філармонійний оркестр і Національна заслужена академічна капела "Думка".

"Сім брам Єрусалиму" – одне з найбільших творів, написаних мною, він відомий у всьому світі. Одеса для мене завжди була символом – я з дитинства грав на скрипці, а ваш місто завжди славилося своєю скрипкової школою", – підкреслив Пендерецький.

Зазначимо, що симфонію №7 "Сім брами Єрусалиму" Пендерецький написав у 1996 році за замовленням мерії Єрусалиму до 3000-річчя міста. В основі текстів – псалми зі Священного Писання, які прозвучать у виконанні п'яти солістів.

На сцені Філармонії вже встановили інструмент тубафон, який композитор, натхненний звучанням бамбукових труб Полінезії, розробив саме для цього твору.

Квитки на концерт можна придбати за ціною від 100 до 400 грн.

Як раніше писав портал "Коментарі", 26 листопада комісія з громадського бюджету розглянула останні проекти городян, серед яких вулична арт-галерея і міні-театр.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися