Одеська громада старовірів представить виставку про життя старообрядців України

У Центрі болгарської культури відкриється виставка про культуру і релігійне життя старообрядців

Одеська громада старовірів з благословення Старообрядницької Архиєпископії України відкриє в Центрі болгарської культури виставку "Старообрядці України: історія, традиції і сучасність".

Старообрядницька Архієпископія України взяла на себе місію: ознайомити всіх бажаючих жителів міст і сіл Одеської області зі збереженою багатою культурою і релігійним життям старообрядців України; познайомити з людьми, які зберегли православну віру і цінності батьків: міцну сім'ю, сумлінну працю та допомогу ближньому; а також посприяти відродженню слави і авторитету Святої Древлеправославної Старообрядницької Церкви.

На виставці будуть представлені історичні та сучасні фотографії храмів і фотографії з життя старообрядців всіх регіонів України, унікальні книги, одяг і церковне начиння. Відвідувачі виставки зможуть ознайомитися з видавничими матеріалами Архиєпископії (журнали, календарі, газети та ін.); із сучасною літературою в галузі культури і побутом старообрядців України та, зокрема, Одеського регіону. Одним з центральних ланок виставки представлено живе хоровий спів. Тому на відкритті виставки Архієрейський хор виконуватиме древлеправославний духовний і церковний спів.

"Важливо, щоб молодь могла побачити і познайомитися з усім багатством культури і релігійного життя старообрядців України. Це відмінна можливість познайомитися людям, які зберегли православну віру і хочуть вивчити дане питання", - прокоментували старообрядці.

З програмою проведення виставки можна ознайомитися на офіційній сторінці Старообрядців України: https://www.facebook.com/staroobryadtsy.

Реєстрація на виставку по посиланню https://docs.google.com/.../1qpEmHKYEB4JqsyoLpT3S5S.../edit

Виставка буде проходити з 2 по 4 жовтня в Центрі болгарської культури на вул. Віце-адмірала Жукова, 9.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися