Фільм Одеської кіностудії вийде в прокат в Туреччині

Одеська кіностудія зняла фільм «Фортеця Хаджибей», його покажуть в 600 кінотеатрах по всій Туреччині

Фільм "Фортеця Хаджибей" виробництва Одеської кіностудії 1 жовтня виходить в прокат в Туреччині. Про це повідомили в прес-службі кіностудії.

Показ відбудеться в 600 кінотеатрах по всій Туреччині. Дистрибуцією фільму займається турецька компанія MarsMedia.

"Фортеця Хаджибей - це кінокартина, яка відкриває нове століття Одеської кіностудії. Широкий показ національного фільму за кордоном - це унікальний випадок в історії нашого кіно. Вперше українську кінострічку покажуть в турецькому прокаті. Дуже радує така кількість екранів в Туреччині. Ми горді представити українське кіно для іноземних глядачів", - зазначив голова правління ПрАТ "Одеська кіностудія" і генеральний продюсер фільму Андрій Осипов.

Нагадаємо, що фільм знятий Одеською кіностудією за підтримки Державного агентства України з питань кіно в копродукції з Грузією (Georgian International Film) і Туреччиною (AISI film). Українськими співпродюсерами стрічки стали Національна кіностудія імені Олександра Довженка, Тернопільська кінокомісія і кінокомпанія "ІнсайтМедіа".

Режисером картини виступив Костянтин Коновалов. Ролі у фільмі виконали відомі українські та турецькі актори.

Події історично пригодницької стрічки "Фортеця Хаджибей" відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я, кінець ХVIII століття. Османська Порта і Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор'я. Тримається останньої фортеця - Хаджибей.

Задунайського козака Андрія відправляють доставити листа турецькому коменданту, але фортецю захоплює ворог. Для того щоб звільнити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти ворога, який господарює в фортеці.

Спеціально для зйомок фільму на території Одеської кіностудії побудували кілька локацій: турецький дворик і таверну. Зйомки ключових сцен фільму проводилися на території Білгород-Дністровської фортеці.

В Україні стрічка вийде в прокат 15 жовтня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися