Поліція Одеської області затримала підлітка, який вбив 15-річного юнака

Крім вбивства юнака зловмисник поранив це одного хлопця

У селі Любашівської ОТГ Подільського району Одеської області стався трагічний інцидент: 17-річний хлопець з іншого регіону наніс смертельні ножові поранення одному підлітку і поранив ще одного. Нападник, якому тепер загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення, затриманий та звинувачений за двома статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Подія трапилася в ніч на 10 червня. Співробітники Подільського районного управління поліції отримали повідомлення від диспетчера "103" про смертельне ножове поранення підлітка. Прибувши на місце, правоохоронці виявили на автобусній зупинці тіло 15-річного юнака з численними колото-різаними пораненнями. Він помер ще до прибуття медиків.

Причини конфлікту та розслідування

Як з'ясувало слідство, на автобусній зупинці перебувала група місцевих підлітків, до яких підійшли двоє 15-річних місцевих хлопців. Один із присутніх, 17-річний юнак, попросив у них закурити, але отримав відмову. Цей відказ спровокував його на агресивні дії: він накинувся на одного з хлопців з ножем. Другий підліток, намагаючись допомогти товаришу, також отримав ножове поранення в ногу.

Яке покарання чекає на підлітка

Після нападу зловмисник утік, проте його швидко знайшли в домі знайомого. Під час обшуку було вилучено одяг, в якому він був під час інциденту. Судово-медична експертиза виявила у загиблого численні проникаючі поранення, які стали причиною його смерті.

Під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури підлітку пред'явлено підозри у вчиненні умисного вбивства та легкого тілесного ушкодження. Суд ухвалив рішення про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно з Кримінальним кодексом України, за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 125, йому загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.


Нагадаємо, на Одещині судитимуть 15-річну дівчину за вбивство подруги. Суд визнав її осудною, що може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Читайте також