Захист освітніх закладів Одещини: підготовка до нового навчального року

Підготовка освітніх закладів Одещини до нового навчального року: поліцейські, рятувальники та освітяни обговорили актуальні питання

Поліція Одещини ініціювала спільну нараду з рятувальниками та освітянами для обговорення підготовки шкіл до нового навчального року. У зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів превентивної діяльності, служби освітньої безпеки, управлінь поліції охорони, патрульної поліції, Головного управління ДСНС в Одеській області, департаментів освіти і науки Одеської державної адміністрації та Одеської міської ради. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Обговорювалися основні напрями співпраці для створення безпечного освітнього середовища для учнів, батьків та вчителів. Зокрема, йшлося про обстеження обладнання, будівель, укриттів та інших приміщень у школах відповідно до стандартів, забезпечення належного пропускного режиму, встановлення тривожної сигналізації, металодетекторів, облаштування огорож, перевірку вулично-дорожньої мережі поблизу закладів освіти та маршрутів руху шкільних автобусів.

Серед превентивних заходів під час навчального року було зазначено наближення поліцейських нарядів до шкіл у зонах оперативного реагування, охорону публічної безпеки у дошкільних та загальноосвітніх закладах. Поліцейські та рятувальники допомагають у створенні та оновленні Паспортів безпеки для шкіл, надають рекомендації щодо покращення безпечного освітнього середовища.

Також обговорювалися дії офіцерів служби освітньої безпеки, створеної для захисту дітей в умовах війни та забезпечення безпеки після її завершення.

Інспектори СОБ вже з 1 вересня нестимуть службу у 52-х закладах загальної середньої освіти Одеського регіону і забезпечуватимуть безпеку близько 30 тисяч учасників освітнього процесу, - повідомила начальник відділу організації служби освітньої безпеки обласної поліції Ангеліна Петелько.

Заступник начальника ГУНП в Одеській області Денис Захарченко підкреслив, що профілактична робота повинна бути спільною не лише у школах, а й поза їх межами: вдома, в громадських місцях, на дорогах, у місцях відпочинку.

Читайте також