Бригада тероборони в Одесі отримала мобільний санітарний модуль

В одеській 126-й окремій бригаді тероборони ЗСУ з'явився санітарно-технічний модуль, що дозволяє солдатам зігрітися, помитися та відпочити у теплі.

Мобільний санітарний комплекс, який дозволяє солдатам зігрітися і привести себе в порядок, з'явився у 126-й окремій бригаді тероборони ЗСУ. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

Під час війни створення для солдатів побутового комфорту, навіть у польових умовах, є надзвичайно важливим. Для цього підрозділи ТРО забезпечуються, зокрема, мобільними санітарними комплексами. Один із таких модулів сьогодні, 1 листопада, передали для 126 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку мер Одеси Геннадій Труханов.

Переобладнати під модульний санітарний будиночок звичайний портовий контейнер, а також оснастити його всім необхідним вдалося за рахунок обласного бюджету.

Найголовніше, що в санітарно-технічному модулі є цілодобове нагрівання води, а також опалення, щоб навіть у польових умовах військові могли зігрітися, помитися та відпочити. Як прокоментував начальник Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, у модулі є обігрівачі, щоб у душових була комфортна температура.

"У цьому мобільному комплексі одночасно можуть вмитися шість бійців, є запас води до 2 тонн та можливість підігріву за рахунок твердопаливного котла та бойлера, розрахованого на 140 літрів води. У разі потреби він може бути транспортований до будь-якого району виконання завдань бійцями ТРО", – зазначив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Варто зазначити, що раніше створенням таких мобільних санітарних комплексів займалися волонтери. Перші такі переобладнані контейнери вони передавали морській піхоті та Військам протиповітряної оборони. Фахівцям з Interlegal та волонтерському центру "На Хвілі" кожен такий контейнер обходився в 5000 доларів, а на роботу йшло близько двох тижнів.

Нагадуємо, що вчора Росія випустила по Україні рекордну кількість ракет. Також експерти розповіли порталу "Коментарі", до чого варто готуватися Україні найближчими місяцями .

Читайте також