Перевірки у скандальному одеському притулку: відсторонення чиновниці і порушення

У притулку, перепрофільованому у Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, майже не організовано реабілітаційний процес і немає договорів з поліклініками на огляди і лікування вихованців

За підсумками перевірки у скандальному одеському притулку від роботи відсторонили керівницю відділу соціально-правового захисту дітей Світлану Кузнєцову. А стосовно начальника обласної служби у справах дітей Володимира Самборського проведуть дисциплінарне провадження – чиновника перевірять на відповідність його службовим обов'язкам та порушення або перевищення повноважень. Про це заявив голова Одеської ОДА Максим Куций на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні, за словами Куцого, оприлюднили результати перевірки Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (колишній притулок "Світанок").

"У "Світанку" майже не організована робота з реабілітації дітей. За час перевірки жоден з вихованців не відвідував школу. Також вони самі займаються своїм дозвіллям", - розповів голова ОДА.

Перевіряючі встановили, що на харчування дітей йде всього лише 8% коштів від загального бюджету установи. Крім того, у нього немає договору з поліклініками про огляд і лікування дітей.

Ще одна проблема – плинність кадрів. У минулому році з центру звільнився 31 співробітник, а в цьому році – вже 27.

"Служба у справах дітей повинна протягом трьох днів розробити детальний план заходів щодо усунення виявлених порушень", - зазначив керманич області.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Одесі громадські діячі та чиновники прийшли з перевіркою до скандального притулка.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися