Без укриття: скільки одеських шкіл можуть працювати лише дистанційно

Наразі тривають ремонтні роботи у понад 30 школах міста

В Одесі функціонують 120 шкіл під міським керівництвом, з яких 92 мають власні укриття. Ще 25 навчальних закладів через особливості місцевості користуються укриттями сусідніх будівель. Три школи змушені проводити навчання лише в дистанційному форматі. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Наразі у 32 школах міста тривають ремонтні роботи з удосконалення укриттів. Спеціалісти займаються розширенням площ, ремонтом підлог, облаштуванням систем вентиляції, встановленням туалетів і входів до укриттів.

Дякую всім, хто зараз працює в наших шкільних підвалах і забезпечує можливість майже 70 тисячам дітей обрати очне навчання, - сказала директорка Департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

В умовах воєнного стану забезпечення безпеки учасників освітнього процесу стає головним пріоритетом у підготовці закладів освіти Одеси до нового навчального року. Протягом літніх місяців у комунальних навчальних закладах Одеси активно проводяться ремонтні роботи та підготовка до 2024/2025 навчального року. 

Нагадаємо, поліція Одещини ініціювала спільну нараду з рятувальниками та освітянами для обговорення підготовки шкіл до нового навчального року. У зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів превентивної діяльності, служби освітньої безпеки, управлінь поліції охорони, патрульної поліції, Головного управління ДСНС в Одеській області, департаментів освіти і науки Одеської державної адміністрації та Одеської міської ради.

Читайте також