Найдовший трамвай Odissey MAX уже працює на вулицях Одеси

Трисекційний трамвай буде виїжджати на маршрут №26 у годину пік, коли вагони зазвичай переповнені пасажирами

Сьогодні відбувся перший виїзд на маршрут трисекційного трамваю Odissey MAX. Трамвай зібрали силами працівників КП "Одесміськелектротранс" на базі знаменитого кузова Tatra T3. Про це повідомили у прес-службі підприємства.

picture

Автор фото: pushkinska.net

Odissey MAX являє собою трисекційний вагон з частково низьким рівнем підлоги, зручним для маломобільних груп населення, та сучасним дизайном. Салон Odissey MAX виконаний у світлих тонах, оснащений якісною підсвіткою і зручними сидіннями, обшитими професійною тканиною німецької компанії Gramer. Присутня система автоматичного оповіщення пасажирів про зупинки, яка важлива для людей з порушенням зору.

Odissey MAX - найдовший трамвайний вагон в Україні. Його довжина - 30,8 метра, загальна пасажиромісткість - 280 осіб, місць для сидіння - 62. Секції вагона з'єднані так званою гармошкою, що робить трамвай маневреним і прохідним на усіх ділянках та розворотних кільцях міських трамвайних маршрутів.

Вартість найдовшого трамвая в Україні -18 млн грн. Аналог на європейському ринку обійшовся б місту в 1,5 млн євро.

Поки що новий трамвай буде працювати на маршруті №26, що з'єднує 11-й станцію Люстдорфської дороги та Старосінну площу. Як пояснили у прес-службі КП "Одесміськелектротранс", Odissey MAX буде працювати "на піках", тобто робити по кілька рейсів у найбільш завантажені години.

picture

Автор фото: pushkinska.net

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Одесі трамвай, що слідує за маршрутом №13, зійшов з рейок і протаранив стовп. Подія сталася 12 листопада 2019 року.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися