В Одесі відсудили землю вартістю понад 20 мільйонів гривень: там планували збудувати ЖК

Товариство мало право на отримання ділянки значно меншої площі

В Одесі на підставі рішення суду, громаді Одеси повернули землю вартістю 24,5 мільйона гривень. У суді довели, що земля була передана в оренду незаконно. Адже компанія мала право лише на отримання невеликої ділянки, а вирішила побудувати ЖК з торговельними центрами. 

Про це повідомили в прокуратурі Одеської області.

Мова йде про земельну ділянку 0,38 га на вулиці Пестеля в Одесі, вартістю 24,5 млн гривень і площею 0,38. Прокурором в суді доведено, що земля передана Одеською міською радою в оренду для будівництва у позаконкурентний спосіб, усупереч вимогам законодавства. 

Товариство мало право на отримання ділянки значно меншої площі, яка необхідна була лише для обслуговування об’єктів нерухомості, розташованих на ній.

Проте по факту була отримана ділянка для будівництва 2-хсекційного 16-типоверхового житлового будинку з торгівельними та офісними приміщеннями та підземним паркінгом, з подальшим знесенням існуючих нежитлових будівель. Для будівництва нового об’єкта мали провести аукціон, якого не було проведено.

Суд погодився з доводами прокурора та визнав незаконним рішення міськради та недійсним договір оренди і зобов’язав товариство повернути земельну ділянку територіальній громаді  Одеси.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що навчальному закладу у Білгород-Дністровському районі повернули 80 га сільгоспземель вартістю 15 млн грн. Лиманському ліцею ця земля передана у постійне користування для дослідних і навчальних цілей та ведення підсобного сільського господарства.



Читайте також