Мер Чорноморська заявив, що опалення в будинках по вулиці Парусної має з'явитися до кінця тижня

За словами Хмельнюка, міська влада вже кілька днів працює вирішенням проблемної ситуації, що склалася з подачею опалення в будинках 13-го мікрорайону

Мер Чорноморська Валерій Хмельнюк заявив, що 13-й мікрорайон повинні підключити до тепла до кінця поточного тижня. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Хмельнюк розповів, що міські влада вже кілька днів працює над пошуком виходу з проблемної ситуації з подачею опалення в 13-му мікрорайоні.

"Першочергове питання – це відновлення подачі електроенергії – місто надає всіляку допомогу в підключенні двох кабельних ліній до будинку на Парусній, 18. Крім цього, ведеться системна робота в напрямку підключення мікрорайону до тепла", – повідомив він.

Зазначимо, що люди змушені обігрівати свої квартири електроприладами, а електромережі цього не витримують. Як раніше розповів "Коментарям" депутат міськради Василь Бугайчук, силами "Ілкомсвіту", "Черноморськводоканала" і місцевих жителів тягнуть кабелі, щоб хоча б до вечора дати світло.

Сім будинків мікрорайону по системам опалення живляться від котельні ТОВ "Калоре". За словами мера, на сьогоднішній день для отримання газу даної котельні від "Нафтогаз України" необхідно отримати номінацію на газ, а для цього потрібно оплатити 870 тисяч грн. Левова частка боргу лежить на ТОВ "Симфонія комфорту" (Парусна,18) – це 705,6 тисяч грн.

"Компанією ТОВ "Калоре" вже зібрана передоплата за газ у сумі 610 тис. грн. З урахуванням оплати за транспортування необхідні ще 400 тис. грн", – розповів Хмельнюк.

Він додав, що за попередньої домовленості, яка була досягнута на нараді в Одеській облдержадміністрації минулої п'ятниці, 22 листопада, мікрорайон повинні підключити до тепла до кінця поточного тижня.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", жителі будинків №18 та №20 на вулиці Парусної в Чорноморську, які вже кілька днів сидять без електрики і теплопостачання, залишилися ночувати в будівлі мерії. У тих, хто проживає на верхніх поверхах, в добавок ще немає води. 26 листопада люди прийшли в мерію на засідання строкової комісії, яку обіцяли скликати чиновники, а коли та не відбулася – залишилися ночувати в депутатської кімнаті.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися