У Южному під Одесою збираються побудувати штаб Військово-морських сил

Штаб військових моряків може з'явитися поруч із пожежною частиною

У місті Южне під Одесою незабаром може з'явитися штаб Військово-морських сил України. Про це повідомляє інформаційний портал міста Южний.

Сьогодні місцеві депутати дали добро на надання дозволу на формування земельної ділянки під відповідний об'єкт. Питання винесли на сесію після того, як командувач ВМС України звернувся з листом до міських чиновників з проханням виділити землю для будівництва військового штабу.

Таким чином, військові моряки повинні отримати ділянку в 2,4 га біля пожежної частини.

Обговорення питання супроводжувалося дискусіями між народними обранцями. Одні бачать в такому проекті потенційну загрозу, інші – поштовх для розвитку. Мер Южного Володимир Новацький пояснив, що військові кораблі в Южному стояти не будуть. Тут планують розмістити лише військове містечко.

"Коли до нас приїжджала комісія, я теж ставив питання, чому саме у нас в місті хочуть розмістити штаб. Вони сказали, що цей об'єкт повинен розташовуватися між Миколаєвом і Одесою для того, щоб "розвантажити" Одесу, адже там багато таких споруд", - пояснив Новацький.

На сесії прозвучало, що в звичайні дні в штабі будуть перебувати не більше 10-15 чоловік. І лише раз на рік під час міжнародних навчань "Сі Бриз" кількість військовослужбовців буде збільшуватися до 200 чоловік, та й то на пару тижнів.

"Пам'ятаєте, на території Одеської області було всього чотири районні центри, де розміщувалися штаби, і як активно розвивалися ці міста. Будь розвитку досяг місто Рені, коли там був штаб, і як зараз йдуть справи, коли штабу більше там немає. Така ж ситуація в Очакові. Це питання, яке ми розглядаємо, стосується розвитку нашого міста", – зазначив депутат Роман Лиманський.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Одеський порт зайшов французький військовий корабель.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися