В Одеській області більше сотні військовослужбовців поповнили ряди морської піхоти

Військовослужбовці та курсанти з Одеси отримали блакитні берети

В Одеській області військовослужбовці підрозділів морської піхоти та курсанти Одеської військової академії поповнили ряди морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України. Про це повідомили у прес-центрі Командування ВМС.

Військові долали смугу перешкод на право носіння берета кольору морської хвилі і почесного звання морського піхотинця в умовах наближених до бойових. Так, майбутні морпіхи пройшли ряд фізичних та психологічних випробувань, серед яких подолання водних перешкод і задимлених ділянок, групове транспортування вантажу, евакуація підбитого бронетранспортера, виконання тактичних маневрів і відображення вогневих засідок противника.

Як зазначив командувач морською піхоти ВМС генерал-лейтенант Юрій Содоль, завдяки витривалості та інтенсивної фізичної підготовці більшість учасників впоралися з поставленим завданням і довели, що гідні почесного звання морського піхотинця.

"Смуга перешкод – це один з елементів кодексу морського піхотинця, який гартує колектив, адже смуга передбачає саме колективні випробування. Вона загартовує дух морпеха, він на ній бореться за право носити берет і за почесне місце серед кращих", – зазначив командувач.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", до лав ВМС України взяли два катери, подаровані США.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися