В Одесі відкрили меморіал французьким льотчикам

На Другому християнському кладовищі встановили пам'ятник французьким авіаторам

В Одесі відкрили пам'ятник французьким льотчикам, які загинули під час Першої Світової війни. Про це повідомили у прес-центрі Командування Військово-морських сил Збройних сил України.

Меморіал встановили на території Другого християнського кладовища. В урочистому заході з нагоди відкриття монумента взяли участь представники французької сторони на чолі з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном і командування ВМС України. Вони поклали квіти до військового меморіалу на знак поваги до пам'яті загиблих.

Зазначимо, що пам'ятник встановлено на могилі молодшого лейтенанта Марка Бонье, який загинув в 1916 році. Також на Другому християнському цвинтарі Одеси похований лейтенант Жан Робіна і капітан Люсьєн Марсель Шандон.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", 28 листопада в одеський порт зайшов французький військовий корвет Commandant Biro F796. Він названий в честь Роджера Біро, командира корвета сил Вільної Франції "Мімоза", який був потоплений німецьким підводним човном у ніч з 8 на 9 червня 1942 року.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися