Контррозвідка викрила в Одесі антиукраїнського інтернет-агітатора

Суд відправив на два місяці під арешт чоловіка, підозрюваного у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України

Контррозвідники Служби безпеки України викрили в Одесі антиукраїнської агітатора, який поширював в інтернеті провокаційні матеріали. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував ідею створення так званої "Одеської народної республіки" та пропагував федералізацію південно-східних регіонів України для виходу з нашої держави. Він розміщував в інтернеті антиукраїнські гасла для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні, а також публічно закликав до зміни меж території України і розпалював міжнаціональну ворожнечу.

Крім того, чоловік періодично виїжджав в Крим, де контактував з особами, які підозрюються у проведенні розвідувальної діяльності проти України.

За місцем проживання агітатора оперативники виявили комп'ютерну техніку та інші речові докази, що підтверджують його протиправну діяльність.

Слідчі вже повідомили зловмиснику про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Приморський районний суд Одеси відправив затриманого під варту на 60 діб.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Одесі Приморський райсуд виніс вирок одному з організаторів вибуху біля будівлі СБУ.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися