В Одесі будуть тестувати мережу 5G

Тестувати мережу планують у період з 1 грудня 2019-го по 31 травня 2020-го на вулиці Дерибасівській

Один з популярних мобільних операторів збирається тестувати мережу 5G в центрі Одеси. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з держрегулювання у сфері зв'язку та інформації.

"У період з 1 грудня 2019 року по 31 травня 2020 планується демонстрація радіообладнання технології 5G дочірнім підприємством з 100% іноземних інвестицій Ericsson", - повідомляється у рішенні Нацкомісії.

Як зазначається в рішенні, демонстрація проходитиме за адресою вул. Дерибасівська, 19, 1-й поверх, де розташоване одне з представництв мобільного оператора.

Управління обладнанням базової станції буде здійснюватися спеціалізованим тестовим ядром мережі (5G EPC). Простіше кажучи, оператор встановить на свою телефонну вишку додаткове обладнання зі спеціалізованим програмним забезпеченням. Правда, з обмеженою функціональністю. Буде тільки доступ до публічної мережі інтернет без можливості здійснення голосових дзвінків.

Побуватина демонстрації зможе будь-хто. Крім Одеси, демонстрація 5G мережі пройде в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Черкасах.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в Україні один із популярних мобільних операторів збільшив територію покриття 4G.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися