25 співробітників Держпродспоживслужби в Одеській області долучилися до донації
Донація може зберегти життя військовим та цивільним, які постраждали внаслідок бойових дій або мають певні захворювання
На 11 л 250 мл поповнили банк крові співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. 25 фахівців сьогодні стали донорами крові. Як повідомили у відомстві, від першої колективної донації крові минуло два місяці, тому працівники вирішили продовжити благородну справу та зробити її традицією
“До офісу Головного управління знову завітала трансфузіологічна бригада комунального некомерційного підприємства Станція Переливання Крові Одеса Одеської обласної ради, яка щодня тримає донорський фронт. Ми дякуємо колективу станції, особисто її генеральному директору Михайлу Бартко, за сприяння в організації здавання крові у виїзних умовах”, - йдеться в повідомленні.
Що робити перед здачею крові:
- намагайтесь регулярно і збалансовано харчуватися, напередодні здачі дотримуйтесь спеціальної дієти;
- вживайте побільше рідини;
- відмовтесь від вживання алкоголю за 48 годин до процедури;
- утримайтеся від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури;
- по можливості, не паліть за годину до процедури;
- обов’язково виспіться, відпочиньте.
Як харчуватися перед здачею крові:
- напередодні відмовтесь від жирного, смаженого, гострого, копченого, молочних продуктів, яєць.
- рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральна вода, овочі, фрукти (крім бананів).
Пам'ятайте, донором може стати кожна здорова людина віком від 18 років, яка пройшла медичне обстеження і в якої немає протипоказань.