В Одеському порту стартувала вітрильна регата

Вітрильники влаштували для глядачів дефіле-парад в Новій і Каботажної гаванях Одеського порту

Урочисте відкриття вітрильної регати крейсерських яхт "Кубок Чорного моря", присвяченій Дню незалежності України, відбулося 24 серпня на 17 причалі Одеського порту. Про це повідомили в адміністрації порту.

У заході взяли участь яхтсмени і всі небайдужі до вітрильного спорту. Найтитулованіший яхтсмен Одеси, капітан яхти "Маестро" Олег Сташкевич, який до того ж є учасником всіх регат "Кубок Чорного моря", починаючи з 1973 року, охарактеризував регату як кращі змагання вітрильників в Україні.

"Наприклад, далекі нічні гонки ніде в Україні не проводяться, а у нас вийшло і з успіхом", - зазначив він.

За результатами попередніх гонок яхта "Маестро", як і всі попередні роки, в лідерах, також лідирує у своїй групі ще одна яхта Одеського порту "Маестро II" (капітан Юрій Гончаров), непогані досягнення і у парусника ДП "Одеський порт" "Шериф" (капітан Євген Тарасов).

Після урочистого відкриття регати вітрильники влаштували для глядачів дефіле-парад в Новій і Каботажної гаванях Одеського порту, а потім повз Воронцовського маяка, прикрашеного величезним полотнищем Державного прапора, вийшли на старт чергової гонки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися