Росія буде пробувати зупиняти кораблі в Чорному морі, – експерт з війни на морі

Росіяни стануть більш агресивними і дійсно можуть спробувати зупиняти судна

Росія намагатиметься зупиняти кораблі в Чорному морі, але не буде їх атакувати. Таку думку на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса висловив доктор Сідхарт Каушал, науковий співробітник у справі морського озброєння та військових досліджень лондонського Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень.

“Зараз росіяни мінують північ Чорного моря. Вони стануть більш агресивними і дійсно можуть спробувати зупиняти судна. Але обстрілювати їх не будуть через можливу міжнародну реакцію. Крім того, вони не будуть підходити до українського узбережжя через побоювання протикорабельних ракет “Нептун”, які є в Україні”, – зазначив експерт.

Він також додав, що наразі у Росії є перевага на Чорному морі, але в Україні є, чим відповісти.

“Можна використовувати ракети. Є статичні цілі в окупованих портах. Можна використовувати морські дрони, що які вже креативно застосували проти кораблів у Севастополі та проти Керченського мосту….В Україні є, чим відповісти, проте питання в затрачених ресурсах”,  – розповів фахівець.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські війська продовжують активно батити по прибережній частині Миколаївщини та Одещині за допомогою ротикорабельних ракет типу "Онікс". Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Він зазначив, що росіяни модернізують ракети, що дає змогу використовувати їх більш “різноманітно”.

Читайте також