В Одесі планують провести акцію “перше вересня без квітів”: подробиці

Батьки учнів одеських шкіл мають змогу принести замість букетів допомогу для захисників України

Одеські освітяни закликають провести перше вересня без традиційних подарунків для вчителів. Олена Буйневич, директор міського департаменту освіти та науки запевнила, що наразі важливіше зібрати допомогу для військових, аніж букети квітів у вазах.  Про це чиновниця написала на своїй сторінці у Фейсбук.

“Звісно, приємно отримувати квіти від улюблених учнів. Вчителі, переважно жінки, у перший день осені безпомилково впізнаються у натовпі, бо букет найкрасивіший і очі сяють. Букет! І немає сотень тисяч гривень у смітниках міста, бо іноді шкода було неймовірно , такі квіткові завали біля шкіл … і не з неповаги, ні. Просто таку кількість жодний запас вазочок не витримував”, - написала чиновниця.

Освітяни впевнені, що краще витратити кошти на щось корисне. Школи та садочки збиратимуть усе необхідне для захисників, а потім передадусь усе на передову. Можна принести: 

- ліки від застуди;

- білизну і шкарпетки;

- цигарки (так);

- каву, чай;

- смаколики , які не псуються довго , упаковані;

- засоби гігієни

Крім того, Буйневич нагадала, що у серпні 2022 року, коли очно працювати могли одиниці, на фронт було передано декілька грузовиків батьківської одеської підтримки. За ці півтора роки - тонни корисного для ЗСУ, теплі листи, маскувальні сітки, ліки, смаколики.

“Ну і найголовніше. Діти і дорослі можуть висловити свої почуття , побажання нашим Захисникам напередодні нового навчального року у листах, малюнках, саморобних сувенірах. Повірте, це сприймається ними неймовірно. Створюємо настрій, підтримуємо один одного”, - написала Буйневич. 

Раніше  “Коментарі”  писали, що 641 школа в Одеській області готова розпочати новий навчальний рік в традиційному форматі навчання. Очно будуть навчатися 213 тисяч здобувачів освіти. Чиновник також зазначив, що цьогоріч до 1 класу в регіоні зараховано 22 тисячі першокласників.

Читайте також