З якими проблемами стикаються жителі Малиновського району щодня

З якими проблемами стикаються жителі Малиновського району щодня

Кожен з районів Одеси має свою специфіку, і на превеликий жаль - купу проблем. Помітно це неозброєним оком: елітні новобудови сусідять з напіврозваленою будівлями, які потребують ремонту вже кілька десятків років. Таку картину часто можна спостерігати в Малиновському районі міста, який складається з старого фонду, але активно розбавляється новими висотками.

Фахівці схиляються до думки, що найактуальніше питання в Малиновському районі - проблема житлово-комунального господарства. З цим згоден і кандидат в депутати Одеської міськради від Малиновського району Георгій Мошковський. Він зазначив, що тарифи на комунальні послуги постійно зростають, а якість обслуговування в той же час не відповідає розцінками. Протікаючі дахи, ливневки, що не очищаються, непридатні системи подачі води, проблемна каналізація, необхідність в ремонтних роботах - все це лише мала частина невирішених в районі завдань.

- З житловим фондом у Малиновського району багато проблем. Раніше хрущовки і панельні будинки на Черемушках будувалися як тимчасове житло - з терміном до 50 років. По закінченню часу вдома втрачали свої експлуатаційні якості. Так, деякі будівлі модернізуються, але велика частина нерухомості перебуває в занедбаному і аварійному стані. Якщо говорити про Молдаванці, то тут, звичайно, з'являються нові будинки, але старий фонд все ще в дуже поганому стані, - розповів Георгій Мошковський.

Він також зазначив, що новобудови повинні зводитися відповідно до історико-архітектурним планом міста, в якому прописані чіткі вимоги для забудовників. Наприклад, висотність будівель в історичній місцевості не повинна перевищувати п'ять поверхів. Однак, нічого подібного не відбувається.

- Забудова проходить хаотично. Це веде не тільки до неоднорідного і неестетично увазі району, а й до проблем з паркувальними місцями і відсутністю облагороджених прибудинкових територій. Район потребує послідовної реконструкції. Якщо ця тенденція не зміниться, то Малиновський район залишиться з масою застарілих будинків і стоять за ними різнокольоровими багатоповерхівками. Крім цього, багато будівельників не враховують наявність катакомб і стан комунікацій. Основні лінії електропередач, водопроводу і каналізації прокладалися в довоєнні роки, і очевидно, що вони не витримають навантаження нових будинків, - заявив Мошковський.

Поява новобудов привело до ще однієї проблеми: Малиновський район має найбільшим числом дитячих садків з критичним рівнем завантаження. Найгірше справи йдуть в приватних секторах, а також в районі Селекційного інституту та Центрального аеропорту. Тут в середньому від 36 до 40 дітей на групу. Подібна ситуація спостерігається і на Молдаванці.

- Для поліпшення ситуації із заповнюваністю дитячих садків в Малиновському районі слід побудувати як мінімум три дошкільні заклади на 100-140 місць в районі аеропорту, на Слобідці і на Молдаванці. Що стосується останнього району, то він повинен бути забезпечений дитсадками за подвійною нормі, так як тут побудовано кілька великих житлових комплексів, а основними покупцями є молоді сім'ї, - заявив Мошковський.

Для того, щоб стабілізувати ситуацію в Малиновському районі, за словами політика, необхідно побудувати чотири великих дитячих садків і дев'ять маленьких, паралельно не забуваючи упорядковувати і реконструювати і старі установи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися