За останній тиждень на Одещині зареєстровано 80 випадків укусів тварин

Майже 50% отримали пошкодження безпритульними тваринами

В Одеській області збільшилась кількість випадки звернення людей з приводу укусів тварин. За останній тиждень зареєстровано 80 випадків. Про це повідомила експертка Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Олеся Тухватшина.

Як зазначили спеціалісти, щотижнево збільшується кількість укусів людей тваринами.  Лише за серпень поточного року до закладів охорони здоров’я області по медичну допомогу з приводу укусів тваринами звернулося понад 500 осіб, з них 48% отримали пошкодження безпритульними тваринами та 52% – домашніми.

З початку  року в області зареєстровано 76 лабораторно підтверджених випадків сказу серед домашніх та диких тварин, що 10 разів більше ніж у минулому році.

Щоб захистити себе від сказу, необхідно дотримуватись таких правил:

– Щорічно проводити профілактичне щеплення проти сказу власних собак, котів та свійських тварин у спеціалістів ветеринарної медицини.

– Не торкатися диких чи безпритульних тварин, не підгодовувати їх.

– Стерегтися безпритульних та диких тварин, які не бояться самі до вас підходити.

– Вживати заходи з недопущення диких хижаків до тваринницьких ферм та інших місць розташування свійських тварин.

Нагадаємо, що в одному з сіл Одесього району домашній дворовий собака покусав дітей. Наразі двоє братів двох та п’ятнадцяти років перебувають у лікарні. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області. 

Крім того, на Одещині собака небезпечної породи покусав восьмирічного хлопчика. Подія сталася в одному з сіл Бородінської селищної територіальної громади. Дитині надали медичну допомогу. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.

Читайте також