Інфоксводоканал встановлює європейські насоси для цілодобового водопостачання багатоповерхівок

Інфоксводоканал встановлює європейські насоси для цілодобового водопостачання багатоповерхівок

В рамках Інвестиційної програми "Інфоксводоканал" встановив в приміщенні центрального теплового пункту сучасне енергозберігаюче насосне обладнання датської фірми GRUNDFOS. Це дозволить здійснювати цілодобову подачу води житлових будинків 47/1 і 47/2 по пр-ту Небесної сотні. Раніше водопостачання в них здійснювалося з 06:00 до 24:00.

Справа в тому, що "Інфоксводоканал" очищає і подає воду цілодобово, проте, для доставки води на верхні поверхи використовуються підкачки. У більшій частині будинків тиск забезпечують підкачки теплових пунктів, з яких близько 50 не можуть працювати цілодобово. Причина в застарілому і енерговитратному обладнанні.

У зв'язку з цим адміністрація і фахівці водоканалу вирішили в приміщеннях теплових пунктів встановлювати своє власне обладнання, адже мова йде про якість і безперебійності послуг для споживачів.

До кінця поточного року підприємство планує встановити сучасні насоси ще на 10 адресах.

Раніше водоканал почав встановлювати на своїх насосних станціях енергозберігаючі насоси і автоматичну систему управління двигунами з застосуванням перетворювачів частоти. Це дозволяє економити до 30% електроенергії і стримувати саму витратну частину тарифу, і як наслідок його подорожчання.

Читайте також