Одеситам, постраждалим від обстрілів, обіцяють допомогу з міського бюджету

Мер міста Геннадій Труханов розповів про роботу оперативних штабів та підтримку для постраждалих

Наразі в місті активно працюють оперативні штаби, де надається допомога мешканцям, чиє житло постраждало через нічні атаки. Одночасно проводяться роботи з відновлення теплопостачання та газопостачання в пошкоджених районах. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Для підтримки громадян, які потерпіли від обстрілів, міська влада співпрацює з програмою "єВідновлення". У рамках цієї програми Одеській громаді надається можливість отримання безкоштовних послуг від міського БТІ для отримання необхідних документів. 

Це тривала процедура, потрібно зібрати багато документів. Зокрема,  міське БТІ безкоштовно надає клієнтам, що подаються на єВідновлення, послуги з виготовлення техпаспорта та відповідної довідки. Також, щоб прискорити процедуру надання держдопомоги, за необхідністю буде проведене  позачергове засідання Виконкому, – повідомив міський голова.

Які документи необхідні для отримання компенсації

Для того, щоб отримати компенсацію з міського бюджету за пошкоджене житло, громадяни повинні звернутися до районної адміністрації з пакетом необхідних документів:

  • заява від власника / користувача (у разі, якщо квартира не приватизована);

  • акт обстеження, заповнений та спільно підписаний власником житла, представниками ОСББ або керуючої компанії;

  • копія паспорта та податкового коду, правовстановлюючих документів на квартиру;

  • роздруковані чорно-білі фото усіх пошкоджень.

Бажано додати висновок фахівця з заміни вікон/скління/вхідних дверей (у висновку необхідно чітко зазначити, чи потрібна заміна віконного блоку або тільки склопакетів, кількість та розміри).


Нагадаємо, 29 грудня внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі.

Читайте також