Одеські ресторатори відправляють універсальні продуктові набори на фронт
Страву достатньо залити окропом і почекати 10 хвилин
Одеські ресторатори виготовляють дегідровані продуктові пакети для українських військових та щотижня відправляють на фронт понад 500-600 наборів. В меню зараз борщ, гречана каша з куркою, гречана каша з овочами, ячна каша, банаш, овочевий суп.
Про це розповіла Ольга Бєлєнко, підприємниця, рестораторка, засновниця Благодійного Фонду “Перемога.UA”.
За словами рестораторки, всі страви ресторатори роблять з натуральних продуктів, без додавання консервантів.
Ми готуємо страву. Потім в сушильній шафі з неї забирається вода. Ми отримаємо такий результат – дегідрована їжа, яку ми фасуємо у пакети по 100 грамів. У приготовленому вигляді вага блюда становить 350 грамів. В меню борщ, гречана каша з куркою, гречана каша з овочами, ячна каша, банаш, овочевий суп. Ми постійно працюємо над збільшенням асортименту, – розповіла рестораторка.
Собівартість однієї порції борщу всього 26 гривень – в цю суму входять і вартість продуктів, і роботи кухарів.
Зараз щотижня ми відправляємо на фронт 500-600 порцій для наших військових. Але хочемо збільшити їх кількість, то ми зараз шукаємо спонсорів, хто б міг нам надавати інгредієнти. Також ми плануємо продавати ці страви, а на зароблені гроші закупати продукти для цього проєкту, – розповіла рестораторка.
Чим зручна така їжа
Перевага дегідрованої їжі – це швидкість приготування. Щоб приготувати звичайний борщ, потрібно десь 45 хвилин. Страву достатньо залити окропом і почекати 10 хвилин.
Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеській спеціальній школі №91 відкрили "Клас безпеки" для дітей з порушеннями слуху. Це вже 65 клас на Одещині.