В Одесі чоловік на детекторі брехні зізнався у вбивстві свого друга

В Одесі затримали 29-річного чоловіка, який намагався інсценувати самогубство друга

В Одесі поліція викрила 29-річного чоловіка, який намагався зімітувати самогубство свого товариша. Зловмисник спробував переконати правоохоронців, що його 24-річний друг застрелився на його очах. Однак слідчі встановили, що "свідок" був безпосередньо причетний до загибелі молодика. Тепер йому загрожує тюремне ув'язнення.

Інцидент стався кілька днів тому в одній з багатоповерхівок міста. На лінію "102" надійшло повідомлення про загибель місцевого мешканця. Прибувши на місце події, поліцейські виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням в голову. В його руці був зареєстрований на його ім’я пістолет, поряд лежала стріляна гільза.

29-річний гість загиблого заявив, що став свідком самогубства свого друга. Проте, у слідчих виникли сумніви щодо достовірності його слів. Для з'ясування обставин смерті було розпочато ретельне розслідування.

Поліція провела експертне дослідження тіла загиблого, зброї та інших речових доказів, знайдених на місці події. Щоб перевірити свідчення чоловіка, його піддали психофізіологічному дослідженню за допомогою поліграфа.

Результати тестування на детекторі брехні показали, що свідчення чоловіка були недостовірними, і він мав причетність до смерті свого товариша. Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили чоловіку про підозру у вбивстві з необережності (ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України). За цей злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, на Одещині судитимуть 15-річну дівчину за вбивство подруги. Суд визнав її осудною, що може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Читайте також