На Одещині машиніст Укрзалізниці крав з локомотивів дизельне пальне: деталі схеми

Зловмисника затримали "на гарячому", коли він здійснював крадіжку 80 літрів палива на одній зі станцій Ізмаїла

На Одещині правоохоронці затримали машиніста, який зловживав своїм становищем для крадіжки дизельного пального з тепловозів Укрзалізниці. Чоловікові вже повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України, що загрожує йому ув'язненням. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За даними розслідування, зловмисник під час зміни паркував автомобіль з порожніми каністрами біля кінцевої зупинки тепловоза, після чого, порушуючи цілісність опломбованої системи, зливав залишки пального. Його затримали під час спроби викрасти 80 літрів дизеля на станції Ізмаїл.

Під час обшуків правоохоронці вилучили ємності з паливно-мастильними матеріалами, порожні каністри та автомобіль, який використовувався для перевезення пального.

Підозрюваному повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, який передбачає відповідальність за крадіжку у воєнний час. За цим видом злочину може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Наразі розглядається питання щодо обрання запобіжного заходу.


Нагадаємо, працівник "Укрзалізниці" отримав вирок за крадіжку зерна зі станції Ізмаїла. Свою поведінку він пояснив тим, що бажав надати матеріальну допомогу своїм батькам.  Чоловік отримав від знайомого дзвінок з пропозицією здійснити крадіжку зерна з вагонів потяга, що знаходився в районі другого погрузрайону станції Новий Порт. Того ж дня спільники, залучивши до справи ще двох людей, один з яких мав транспортний засіб, приблизно прибули на місце розташування вагона. Переконавшись у відсутності охоронців, за допомогою інструментів, які вони заздалегідь приготували та привезли з собою "бізнесмени" відчинили люк та стали набирати пшеницю у полімерні мішки.

Читайте також