Небезпечний трофей: мешканець Одещини привіз додому зброю та боєприпаси з фронту

Жителя Білгород-Дністровського району звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів

Правоохоронці Одеської області викрили 36-річного мешканця Татарбунарської територіальної громади у незаконному зберіганні арсеналу зброї та боєприпасів. За його словами, небезпечні предмети він привіз із зони бойових дій на Донеччині. Затриманому тепер загрожує до семи років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час санкціонованого обшуку у його житловому будинку були знайдені три корпуси осколкових гранат з запалами до них, обріз рушниці з патроном та штик-ніж. Вибухотехнічна експертиза підтвердила, що ці предмети можуть бути використані як повноцінні бойові припаси.

Усі знайдені предмети направлено на детальну експертизу. Затриманий стверджує, що він знайшов ці речі під час перебування у зоні бойових дій на Донеччині і привіз їх додому без наміру їх продавати чи використовувати у злочинних цілях.

Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону наразі ми повідомили фігуранту про підозру у придбанні, зберіганні та носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за  частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років, - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на час проведення слідства.


Зазначимо, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особи, які добровільно здають органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, не підлягають кримінальній відповідальності.

Нагадаємо, поліція викрила 22-річного жителя Ізмаїла, який торгував бойовими припасами. Молодика затримали після продажу двох гранат. За це йому загрожує до семи років ув’язнення.


Читайте також