Суд виніс вирок жителю Одещини за жорстоке вбивство

Обвинувачений лише на судовому засіданні визнав свою провину

Правоохоронці Подільського району домоглися обвинувального вироку для 45-річного чоловіка, який жорстоко вбив 65-річного знайомого. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Інцидент стався у березні 2022 року в одному з сіл Кодимської територіальної громади. Судово-медична експертиза встановила, що чоловік помер від множинних переломів кісток обличчя, крововиливів та набряку мозку.

Поліція з'ясувала, що між чоловіками стався конфлікт через відмову загиблого залишити домоволодіння нападника. Суперечка переросла у бійку, під час якої господар побив гостя до непритомності, а потім переніс його до сусідського сараю. Пізніше, коли жертва почала приходити до тями, зловмисник добив його лезом.

Власник приміщення, куди зловмисник переніс тіло, виявив його, коли повернувся додому, і повідомив поліцію.

Після злочину правопорушник спробував приховати сліди, спалюючи та переодягаючи одяг, у якому вчинив злочин, і втік з дому. Проте поліція швидко його розшукала та затримала на залізничній станції, де він намагався вдавати себе за біженця.

Ми вилучили у фігуранта речові докази, що підтверджують його причетність до скоєння вказаного кримінального правопорушення, у тому числі знаряддя злочину. За нашим клопотанням суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Далі ми провели низку судових експертиз, зокрема психіатричну, яка довела, що правопорушник був здатен усвідомлювати свої дії та керувати ними. Обвинувачений лише на судовому засіданні визнав свою провину, сподіваючись уникнути суворого покарання. Суд, дослідивши докази, зібрані нами, визнав підсудного винним і призначив йому покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі, – прокоментував подію начальник відділення № 2 слідчого відділу Подільського районного управління поліції Василь Клемпуш.

Нагадаємо, на Одещині судитимуть 15-річну дівчину за вбивство подруги. Суд визнав її осудною, що може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Читайте також