На Одещині запобігли розтраті 316 млн грн на реконструкцію соціальних об'єктів

В Одеській області виявили два ризикові тендери

Аналітики Бюро економічної безпеки в Одеській області під час моніторингу публічних закупівель виявили ризикові тендери, де виконавцем робіт виступала одна й та сама компанія. Планувалося провести реконструкцію будівель пологового будинку в Одесі та дитячого садка в Березівському районі Одеської області, з кошторисом 175 млн грн та 147 млн грн відповідно. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Фахівці Бюро встановили, що для участі у тендерах компанія завищила показники фінансової звітності, щоб штучно підвищити свою фінансову спроможність, яка є одним з кваліфікаційних критеріїв. Окрім цього, у компанії не було достатньої матеріально-технічної бази та кваліфікованого персоналу, що робило виконання будівельних робіт власними силами неможливим. Додатково з'ясувалося, що компанія зареєстрована на непідконтрольній Україні території.

Щоб запобігти неефективному використанню та розтраті бюджетних коштів, аналітики Бюро надіслали замовникам лист з рекомендацією перевірити доцільність укладання договорів підряду. Замовники повідомили про відхилення тендерної пропозиції учасника та скасування відкритих торгів.

Таким чином, завдяки зусиллям аналітиків Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області, вдалось запобігати розтраті 316 млн грн бюджетних коштів.

Нагадаємо, засідання робочої групи "Прозорість і Підзвітність" стало нагальним кроком у боротьбі з марнотратством. За результатами роботи, скасовано 7 тендерних закупівель на загальну суму понад 6 мільйонів гривень.

Читайте також