Крадіжка палива з тепловозів: затримано працівників “Одеської залізниці”

Фігурантам загрожує до восьми років ув’язнення

Працівники регіональної філії "Одеська залізниця" розподіляли ролі та здійснювали крадіжку дизельного пального з тепловозів, яке потім реалізовували поблизу своїх місць проживання. Ця злочинна схема тривала протягом кількох місяців, поки її не викрили правоохоронці та завдала збитків на суму шістдесят тисяч гривень.
Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронні органи провели ретельне розслідування, щоб задокументувати злочинну діяльність та запобігти її продовженню. Вони встановили, що працівники тепловозів вносили неправдиві відомості до маршрутних листів, завищуючи обсяги виконаних робіт та показники витрачання дизеля. Розбираючи обладнання та втручаючись у роботу паливної системи, вони зливали пальне у каністри, які потім передавали спільникам для подальшої реалізації.


Учасники злочинної схеми виконували чітко визначені ролі: транспортування порожніх місткостей та устаткування, злив палива, збирання місткостей з паливом та їх транспортування до місця зберігання, спостереження перед вчиненням злочинів та розподіл викраденого та отриманих коштів. Упродовж однієї ночі правопорушники викрали понад півтори тисячі літрів дизпалива загальною вартістю шістдесят тисяч гривень.


Поліція провела обшуки одночасно за місцями проживання підозрюваних осіб, їхніми транспортними засобами, місцями зберігання викраденого палива, адміністративними будівлями оборотного локомотивного депо та самими тепловозами. Правоохоронці вилучили дизпаливо, здобуте незаконним шляхом, гроші, отримані від його продажу, контейнери з помпами, шланги та інше обладнання для перекачування палива, резервуари для зберігання, мобільні термінали, комп'ютерне обладнання, технічну документацію, записи та інші матеріали, що становлять докази злочинної діяльності.

Яке покарання чекає на порушників 

Правоохоронці повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 185 КК України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, що працівник "Укрзалізниці" отримав вирок за крадіжку зерна зі станції Ізмаїла. . Свою поведінку він пояснив тим, що бажав надати матеріальну допомогу своїм батькам. 


Читайте також