На Одещині школярка жорстоко вбила свою подругу: деталі

На Одещині судитимуть 15-річну дівчину за вбивство подруги

Підлітка звинувачують у вбивстві 14-річної знайомої. Суд визнав її осудною, що може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

На початку січня в Ізмаїлі на березі Дунаю місцевий житель знайшов тіло дівчини, що горіло. Виявилось, що жертва - 14-річна мешканка міста, яку вбили кількома ножовими ударами.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце, швидко встановила підозрювану - 15-річну однокласницю загиблої. Вона зізналася у скоєному, пояснивши, що вбила подругу через звинувачення у крадіжці.

Згідно з матеріалами слідства, підозрювана ретельно готувалася до злочину. Вона взяла з собою простирадло, ніж, олію та сірники, а потім запросила подругу на прогулянку до річки, обіцяючи їй сюрприз. Під час прогулянки вона зав’язала жертві очі, попросила сісти на простирадло і завдала кілька ножових поранень. Після цього вона облила тіло олією, підпалила та втекла, залишивши ніж у вогні.

Начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка зазначив, що ні підозрювана, ні її родина раніше не мали проблем із законом. Після проведення експертиз і зібрання доказів, в тому числі про осудність фігурантки, під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури було висунуто обвинувачення у вбивстві за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Це правопорушення передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі. Обвинувальний акт передано до суду.

Нагадаємо, в Одесі поліцейські затримали 24-річного жителя Харкова, підозрюваного у вбивстві 16-річного одесита. Зловмиснику вже оголошено про підозру у вмисному вбивстві, за яке йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також