Робили з ухилянтів “військових”: на Одещині розкрили цікаву схему перетину кордону

На Одещині судитимуть учасників схеми з вивозу чоловіків з України

Одеській області розпочинається судовий процес щодо учасників злочинної групи, які організували незаконний вивіз чоловіків до Молдови. За грошову винагороду вони робили військовозобов'язаним документи про проходження служби та довідку про відпустку. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліцейські затримали зловмисників наприкінці минулого року, коли ті намагалися вивезти за кордон трьох осіб. Виявлення каналу незаконного переправлення осіб через кордон України було результатом спільної роботи слідчих ГУНП в Одеській області, Одеського представництва ГУ ВБ СБ України та Одеської Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Учасники групи обіцяли своїм "клієнтам" відпустку до Молдови, видали фальшиві документи і взяли  8000 доларів. Поліція затримала зловмисників, коли вони намагалися вивезти людей за межі країни. Під час затримання правоохоронці вилучили частину грошей.

Через офіційний пункт пропуску зловмисники везти чоловіків не ризикнули. Правоохоронці їх затримали під час спроби вивезти "клієнтів" на автомобілі через державний кордон в обхід пунктів пропуску. Гроші вони встигли взяти лише з одного, а втім, незаконний прибуток у них вилучили, – йдеться в повідомленні. 

Слідство висунуло обвинувачення за організацію незаконного переправлення осіб через кордон, а також за сприяння цим діям. Досудове розслідування завершено, і справа направлена до суду. Злочинцям висунуто обвинувачення, за яким може бути призначено покарання до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Схеми перетину кордону

“Горе-манрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися