На Одещині ДБР викрило правоохоронців, що допомагали ухилянтам потрапити в Молдову

“Квиток” до Молдови коштував 7 тисяч доларів

Детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця. Про це повідомляє ДБР. 

Головним ініціатором схеми був підприємець, який за грошову винагороду надавав охочим можливість незаконно перетнути кордон, виготовляючи для них фальшиві документи щодо зняття з військового обліку за медичними показниками. Правоохоронці, в свою чергу, відігравали формальну роль, проводячи огляд та пропускаючи осіб з підробленими довідками через кордон. Четвертий член групи, який має багато дітей, використовував свій автомобіль для перевезення ухилянтів до Молдови.

За дії зловмисників встановлено плату у розмірі 7 тис. доларів США за кожного "клієнта". Наразі ДБР зафіксувало чотири випадки використання цієї ілегальної схеми, але розслідування триває, і можливо буде виявлено ще інших "клієнтів" групи.

ДБР спільно з СБУ та Держприкордонслужбою вже повідомило про підозру організатору та трьом учасникам злочинної групи за статтею 332 Кримінального кодексу України. Суд розглядатиме питання про застосування запобіжних заходів, і, за визначенням, можливе покарання до 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


юрій

31 січня 2024, 06:03

перед Новим Роком зустрічав молодих пацанів з Одеси , які втекли таким чином, мало не з Одеси мусора їх привезли в Паланку, тільки ціна була багато вища!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися