Дунайські порти встановили рекорд у вантажоперевалці: чому це важливо

Розвиток портів є пріоритетом не тільки України, а і Європи

Дунайські порти встановили рекорд вантажоперевалки за місяць. Згідно з даними, порти змогли перевантажити понад 3 млн тонн протягом травня, що є абсолютним рекордом для цього регіону.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Розвиток Дунайського кластеру – це одне із пріоритетних завдань нашого підприємства. Вже зараз відомі світові компанії інвестують в розвиток портових потужностей та флоту на Дунаї – що дозволяє постійно збільшувати обсяг експорту та імпорту продукції. Цього місяця державні та приватні стивідорні компанії оновили свої історичні рекорди.  Таких плідних результатів ми досягли завдяки відповідальним та злагодженим діям бізнесу, команди Адміністрації морських портів України та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, — зазначив голова АМПУ Юрій Литвин.

Розвиток Дунайських портів також є пріоритетом для наших європейських партнерів, зокрема Єврокомісії та Дунайської комісії, спільно з адміністрацією Нижнього Дунаю та Міністерством транспорту Румунії. Вони активно працюють над збільшенням пропускної здатності Сулінського каналу, оскільки це безпосередньо впливає на продуктивну роботу портів у Дунайському регіоні. Залучення міжнародної підтримки та співпраці є ключем до подальшого успіху та розширення можливостей портів.

Нагадаємо, що за останній час Українське Дунайське пароплавство (УДП) перебуває в неперервному контакті з міжнародними інвесторами, проводяться консультації та обмін інформацією. Представники запрошуються на важливі міжнародні зустрічі, присвячені темі інвестування в відновлення України та післявоєнну розбудову країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися